Wednesday, July 14, 2010

Pameran denggi dan syarikat kurier

Ape kaitan..??

Ada dua cerita..

 

Cerita 1

Kat ofis aku semalam..

Jabatan Kesihatan Neg Sembilan (JKNS)

Buat pameran pasal demam denggi..

Motippp??

Ye laa kes denggi kan makin mencanak2 skang..

Nyamuk kecik punya pasal..

Orang bleh mati..

Takut..

 

So..

Banyak laa info yang dapat..

Sambil dapat Abate free…

DSC00563

Abate ni kalau kat luar satu peket RM 8

tapi semalam JKNS bagi free jer

 

Untuk ape..?

Letak dalam air btakung

Contoh: Tangki, pasu bunga..

Ape2 laa yang boleh menakung air

Sebab Abate leh bunuh jejentik ke jentik2..

Jejentik ke jentik2..??Ape2lah…

 

Cara bancuh:

Satu sudu + 100 liter air

Tapi kalu nak jimat

Buat macam bunjut sup..

Masuk dalam tangki

Lambat sket nak abis

Jangan salah masok piyok sudah..

 

Tapi belek2 peket risau gak

Takut salah ambik..

Ingat nescafe 3 in 1..

Bancuh dalam air panas

Buat buka pose..

 

Cerita 2

Balik keje

Nampak ade sticker kat gate..

Aku sudah cuak..

Aku hutang Along ke..?

Takde..

Ke Along hutang aku…

Tak mungkin..

 

Dari one of the courier company Fe**x

Musykil nie…

Sape lak anta barang ni..

Sebab selalu mesti guna alamat ofis..

No tepon nak kontek pon takde..

Cuma bagitau attempted delivery aje..

Mengong….

 

Eh..

Belek2 lagi..

Lor…salah alamat laa baiiii

Umah aku 22**9 Jalan 1

Alamat ko ni 22**9 Jalan 3

Aiyyyaaaa…ini barang pon boleh silap kaa…

 

Tapi camner erk…

Aku dah buang sticker tu..

Agaknya jiran Jalan 3 aku tu tau tak..??

3 comments:

princess_eryna said...

ermm..... may be dia tertunggu2 bungkusan tuh kot.... hahahaa... x tau...

Nashays said...

harap2 jiran jalan 3 tu x bace blog ni kan..kihkihkih

afendi ariff said...

baik2 nescafe 3 in 1 ko tu!
heh...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...