Tuesday, July 6, 2010

Aku yang macam diva

Senario 1

Aku dah lama hantar surat resign..

Tapi aku cuma bagitau orang tertentu

Apsal aku nak berhenti..

Tak suka pon nak kecoh2

 

Aku tak penah bagitau

Especially pada students aku pasal aku nak berhenti..

Tapi kat ofis aku..

Ada seorang makcik tua staff yang umo lebih tua dari bapak aku

Bahasakan diri as akak –>muntah keluar lunch nasik kandar aku

Dah bizi2 bodi bagi tau seantero kolej termasuk para anak2 murid

Pasal aku nak berhenti nak pergi oversea..

 

Dengki sangat kat aku apsal..??

Divakah aku..??

 

Senario 2

Aku dah lama?? almost 5 tahun duk dalam line teaching..

Aku start dengan kesusah payahan..

Buat lesson plan, camne nak buat kita punya teaching interesting..

Buat soalan exam yang berkualiti

Buat lecture demo kat practical lab

Buat lecture notes

Kena maki hamun dengan boss sebab gagap2, muka tak konfiden

Tak stern ngan student

 

But, aku tak pernah simpan dalam hati..

Instead take that as a learning process

Walaupon masa tu segala dewa celaka aku sebut :D

That makes me a better person I guess –> terfeeling perasan jap :P

 

Tapi bila ada beberapa newly qualified lecturer

Dapat hours berbelas2..

Grumble nye satu Nilai tahu..

Banyak cekadak kau..

 

Pastu siap compare ngan aku plak..

Apsal aku rilek je kat opis..

Siap bleh fb, blogging ms kat ofis..

 

Hello..notes ape nak..??

Aku dah siap.. –> berlagak ??

Tapi jangan harap aku nak kasik.. kedekut

 

Dengki sangat kat aku apsal..??

Divakah aku..??

 

Senario 3

Orang duk gosip2 kat belakang aku..

Mengadu domba kat HR, CEO bagai..

Kata aku dah nak berhenti

Dah tak nak masok kelas..

 

Halooo..tu kelas nko..

Apsal plak aku nak cover untuk nko..??

Abis tu kalau aku masok kelas nko..??

Nko nak berbeloghopping, berkebun kat fb ker..??

 

Dengki sangat kat aku apsal..??

Divakah aku..??

 

Senario 4

Orang2 baru yang masok keje..

Suka sangat nak ngendeng2 ngn kroni2 aku..

Sebab agaknya kitorang best..

Boss sayang…??

 

Tapi..

Aku agak memilih bila berkawan

Feeling diva katakan..

Suka hati kitorang laa..

Nak kawan ngan sesaper pown..

 

Dengki sangat kat aku apsal..??

Divakah aku..??

 

Mood: sangat sentap dengan senario2 di atas..

3 comments:

daisy said...

mereka memang pendegkis.
jangan biar org pijak kepala kita->penghasut<-

daisy said...

pendengki la.miahaha..BM failed

Nashays said...

hahahaaa..berani berani kamoo menghantar komen dgn tatabahasa yang salah pada seorang cikgu yah.. --> garang neh..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...