Thursday, May 20, 2010

Trip to Bandung Part 2

Sampai kat Bandara Hassan Sastranegara II, Bandung pukul 10 malam waktu tempatan..

Hujan plak tu..

Aku pun sambil jalan sambil feeling mcm dalam filem hindustan…

Panggggg lempang muka sendrik..

Sila beratur panjang untuk immigration clearance..

Tiba2 dunia ku rasakan asing..

Bahasa yang agak jarang ku dengar di Nilai…

Tak ble blah…..

IMG_0346

Bandara Bandung..waktu malam bukan sengaja kasik efek gelap ;)

 

Malam tu kami bermalam di Padahayangan..

Kira2 satu jam dari pekan Bandung..

Yang penting, malam tu kami tidur free

Sebab tu umah Kakak BuDin..kawan aku a.k.a tour guide

Kan backpackers..nasib baik tak tido kat semejid

IMG_0361

Pekan Padahayangan waktu siang..ble tahan crowded nya

 

Esoknya..

Ni laa aktiviti wajib..

Kalau tak buat dosa..

Agenda pertama..

Tangkuban Parahu..

IMG_0357

Kalau tak ke sini, tak ke Bandung namanya..

 

Kawasan gunung berapi yang masih aktif

Sejuk dan nyaman sungguh

Tapi yang tak best..

Aku terasa seperti Datin Seri Rosmah Mansor..

Yang dikelilingi bodyguard

Atau juga terasa seperti Beyonce..

Yang dikelilingi peminat..

 

Malangnya mereka2 itu bukan bodygad aku..

Atau peminat2 aku..

Tapi penjual2 souvenir yang sibuk suh aku beli barang mereka..

Dan dengan selamba aku sound..

“Tepi saya mau lalu..saya tak mau beli souvenir..kalau saya mahu, mahal pon saya akan beli..”

 

Agak kejam tapi ahhhh esok bukan aku dtg lagi pon..

Kalau aku datang tahun depan belum tentu mereka kenal..

Melainkan mereka baca belog ini..lalalalaaaa

 

Then…

Baru laa sessi mengopakkan beg duit masing2

Dari Cihampelas..Rumah Mode

Sampai ke Pasar Baru..Ke Jalan Riau..

Kedai Brownies Kartika Sari..

Aku beli benda yang orang pesan dengan duit aje..

Lunch Makanan Padang..aku makan tak sadar diri :P

 

Tak shopping sgt pon..

Bawak 1 juta..

Ingat boleh beli banglo sebijik kat Pondok Indah dengan satu Daihatsu Xenia..

Hurmmmm…

 

Tapi aku puas

Sebab aku beli Tshirt Gap dgn Guess yang i loike..

Kurang dari RM 50..gagagaaaaa

 

Malam tu baru bertolak ke Jakarta..

Dan pagi esoknya mimpi ngeri bermula

Bila aku kena diarrhea…hahihaaa…

Padan muka :(

3 comments:

SheY PuLL said...

besTnye....naK ikut

afendi ariff said...

aku pun rimas masa kat tangkuban tu...
dah puas kata tak nak pun diaorg masih nak mengekor jgk...
letih wo...

Nashays said...

Sheypull: lenkali kita g reramai..

fendi: ye lah..p bla aku cite kat org indon kat tpt aku ni die kata itu bagus...x jemu berusaha..huh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...