Sunday, May 2, 2010

Saya hanya mahu berangan hari ini

Hari Ahad..Hari rehat..

Walaupon saya tahu saya ada banyak pending job kat ofis..

Yang penting hari ni saya mau rehat a.k.a berangan puas2..

Sebab berangan itu free..

Tak perlu keluarkan satu sen pon..

Peringatan untuk reader…

Sila berangan hanya jika anda ada masa..

Jangan berangan semasa memandu…

 

Semalam saya pegi kenduri kahwin anak kepada staff klinikal saya..

Staff itu bukan sebaya saya ye..dia dah lama pencen..

Agak terharu jika mengunjungi kenduri kawin anak kawan yang lebih kurang sebaya seorang diri…owhhhh tidakkkk

Kebetulan lokasi rumah pengantin agak dekat dengan rumah

Boleh makan lauk kenduri, goodie bag, bunga telo..

Sambil bole usyar2 mamat shomelll yang masih solo.. :D

Dan kenduri itu sangat best..

Tau ajer laa kalau orang minang buat kenduri..

Saya siap tambah dalca tulang 2 3 kali…hahaha

Pengantin nya jugak sangat cantik..

Tengok pelamin nya buat saya rasa nak kawin minggu depan…

Bole tak kita kawin minggu depan incek kekaseh…?? :D

DSC00439

Gambar yang diambil oleh photographer yang tak pro..cuma nak tunjuk bunga2 yang kata atas tu.. :)

DSC00441 

Bunga kat tepi..untuk lebih close up..agak2 laa kan..nampak simple n sweet..buat pelamin nampak sejuk

DSC00442 

Dan chandelier itu…sy memang dah lama heart kat pelamin yang ada chandelier…wedding planner yang ada chandelier…sila menyerah sekarang..

 

Buat kenduri kawin kat kampung memang best kan…

Masak gotong royong..

Best..best..best…

 

Congrats untuk Pn Norsiah..dapat menantu..

Juga untuk pengantin..semoga kekal ke akhir hayat..

 

Saya nak kawin jugak..

Tapi bukan tahun ini..

Sebab saya sudah gatal2 terima offer kerja di luar negara..

Agensi itu sudah suruh saya tender notis berhenti kerja..

Incek Ribena kekasih…sila tunggu saya ye..

Tunggu saya untuk tempoh satu tahun lagi..

Semoga jodoh kita berpanjangan..lalala..

Hmmmmm nak berangan ape plak lepas ni yerk…

6 comments:

Huda said...

wah, keje luar negara
kat mane? hehehehe sebok jer

Nashays said...

huda: nak ikut ker?tunggu next2 entri kita buat ye..nak kasik saspen dulu..huhu :)

~NURUL~ said...

wau.. bestnye.. mau kerja luar negara.. best jugak dah ada buah ati y nak menunggu.. hehehe :) terima kasih menyinggah td ye.. http://hidupaku-mylife.blogspot.com/ kalo nak follow silakan ye :) mekasih

DeVoteD LilY said...

waaa... mcm mane apply keje oversea??
ke kne transder ngn company??
bestnye2.. tape kumpul wet dulu t da bnyak wet bole buat knduri grand brillian g2..hihi..

Nashays said...

Nurul: lepas ni kena long distance relationship laa pulak..huhu..urut2 dada

devotedlily: baca iklan kat newspaper, agent yg uruskan..mula2 sangsi jugak dgn agent ni tp dah ramai kawan2 pegi..mcm best jer..hmm nnt kalau kad dah siap bg address ye..hhaha..nak sambung berangan plak..

s h e e said...

alorr...nashays nk berhijrah da kew...jgn lupe kt org kt cni taw...btw congratz for da offer...gudluck k dear...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...