Tuesday, April 19, 2011

Trauma

Pada korang ble dengar trauma ape yang leh korang bayangkan

Darah?

Orang cedera teruk gila..?

Meraung kesakitan…?

Orang eksiden kereta…?

Family kat luar dah meraung2..

Abang plak kata..

I killed my brother..

 

Trauma Team at Work

Bila aku carik image trauma kat gugel

Aku jumpe nie dari sini

Salah satu trauma akibat kemalangan kereta

 

Aku pon akan anticipate benda yang sama

Bila dijangkakan ada trauma yang akan datang ke tempat bekerja

Lagi2 kalau multi trauma

Atau trauma yang melibatkan lebih dari satu mangsa

Prepare equipment siap2

Team kena cukup

Katil kena cukup

Takkan nak letak orang trauma atas lantai kan

Kecuali dalam keadaan yang boleh menyebabkan

Ko isytihar disaster

Fine…

 

Victim on the way…

Saspen neh sambil prepare fizikal dan mental

Kalau pagi tadi tak mandi nasib tak baik

Mau drag lama nak settle..

Tak kose lak nak elaborate pepanjang..

 

Tabib plak…

Alangkah indah hidup kalau tabib cam Travis Stork ada

Tapi kalau tabib ko cam Tabib House

Ko rasa cam nak CPRkan diri sendiri pon ada..

Tensi dengar dia menjerit2 kekalutan..

 

Bila ko jangka sesuatu yang dahsyat akan berlaku..

Sekali yang datang memanglaa kategori multi trauma

P takat eksiden patah tulang rahang jer pon

Lagi sorang lebam kat dahi sebab terhantuk

Saspen menanti dalam debar

 

Drama ajer lebih laaa kan..

Hinshhhh

Skang aku plak yang rasa trauma

4 comments:

qellissa said...

Trauma? mcm penah nampak kat sepital, bahagian kecemasan dan trauma..heran gak napa mesti kecemasan dan trauma kan? trauma tu agaknya kira mcm once da eksiden or what so ever kita jadi traume ye cik nashays?hihihi

Nashays said...

trauma tu sbnarnya mcm satu keadaan yg melibatkan pendarahan yang banyak..camtu laa lebey kurang..tp slalu kalau serik pon kite kata trauma gak kan..eii trauma xmo pegi dah..ekekeke..

ps: teringat lak lagu trauma elite

s h e e said...

hurm...mencabar keje nashays ni...you go girl...aja aja fighting...ade x nashays jd trauma tgk org trauma?

Nashays said...

trauma tgk org ader shee...ekekeke

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...