Wednesday, May 4, 2011

Ape yang korang suka tulis kat entri?

No doubt aku dapati

Berblogging adalah salah satu untuk meluahkan perasan perasaan

Macam aku, aku x tau nak target

Sapa yang akan baca apa yang aku tulis

Samada aku kenal atau tak kenal tapi mesra

 

Mungkin kawan2 yang selalu jumpa

Mungkin jugak kawan2 yang sesekali jumpa

Kawan yang dah lama tak jumpa

tapi rasa dekat sebab saling update each other

Atau mungkin bekas anak2 murid

Atau sedara mara

 

Pada aku..

Aku tak kesah bila orang yang tak kenal baca blog aku

Tapi aku rasa kesah dan tak selesa

Bila bekas anak2 murid, sedara mara mula menjengah

Macam nak stalk kehidupan peribadi..

Pastu mula laa rasa cam plastik, teragak2 nak menulis

Dah rasa macam tak bebas nak mencarut bercerita

Agaknya normal tak macam tu..?

 

Aku suka ber-blogwalking,

Baca blog orang lain

Ada orang suka tulis aktiviti hari2

Ada orang suka cerita pasal masak2, tempat makan baru

Pastu mula laa lapar, teringin nak makan jugak..

Padahal ko tempat ko ade kebab and shawarma ajer..

Cerita pasal parenting pon aku suka

 

Baca blog orang pon macam satu terapi jugak bagi aku

Tak payah spend mahal2 beli Sayyidaty

Sayyidaty: satu2nya majalah fesyen kat sini yang berbahasa Inggeris

Mungkin jugak nature aku, dalam dunia sebenar

Bukan jenis yang ramai kawan sebab aku koya pemalu

Hahhh muntah!! Muntah skang jugak..

 

Oh ye…

Kalau korang pernah terserempak atau diserempak oleh reader blog korang

Ni aku pon nak cer nie..

Tapi die tak baca blog nie..mesti stalk kat fb

 

Semalam, pegi pilih2 belek tak beli pon kat kedai New Look

Tengah sale..dress cant-cant..

Pulak baru gaji

Tetiba ada satu minah nampak mata ajer

Tegur aku..

You are Shayna rite..

I was like..huh!!

Giler okeh ko nampak mata die ajer

Tak kenal muka yet die tegur nko..

Siap salam2 kiss muah muah kat pipi..

 

Aku berlagak primadona laa kan…

Menten cam kenal tapi

Aku wonder camne die kenal aku

Siap kata aku suka citer Korea, dengar lagu tu yang buat aku seram

Kata kenal aku kat fb..

 

Seingat aku, aku kenal budak2 yang nampak mata aje

Yang aku add kat fb tu..

Tak pasal aku feeling blogger tegar sekejap

Muntah lagi sekali…

 

Cerita pasal budak yang nampak mata aje nie..

Lenkali aku cerita..

Skang mata aku dah macam ade jongkong emas

Tak sabar nak panjat orang tilam

 

Owh esok mahu cuti2 Madinah

6 comments:

s h e e said...

woahh...nk rase besh ke rase takot ek...erk...

qellissa said...

samalah kita, i pon x kisah kalau org yg tak kenal baca blog kita.tp bila org2 yg kenal kita stalk atau baca blog kita rasa mcm x selesa pulak..nak tulis ayat pon mcm nak kaber2 gitu..hihihi

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

Nashays said...

shee: dilema gitu

qell: camne nak buat tu qell..??

zuwairi: thanks

アヌム ちゃん~~ said...

same jugak..kalau rakan2 blogger bace tak kesah..kalau rakan2 yg kenal..rase mcm di stalk pulak.hihi.btw,,feymes..ade org terserempak n kenal..heee :)

HonEyBuNNy said...

hehe..

entry blog ila macam2 ada...macam rojak lak..semua bercampur2..ngeh3

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...