Friday, April 30, 2010

Saya sudah byar income tax..yeayyyy

Tajuk entri..

Boleh di baca dalam dua versi mode yang berbeza..

Versi hepi: Sebab dah jalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia…Negaraku..Tanah tumpahnya dara darahku…

Versi sedih: Sebab duit keluar bayar cikai cukai

 

Korang dah bayar blom?

Aku adalah antara golongan last2 minute baru nak bayar

Tunggu gaji dulu laa baru bayar..bukan sesaje nak lambat

Kalau tak bayar kang tak boleh pegi oversea..

Nak duk oversea kena buat income tax clearance laa dulu kesahnyer..

Sebab tu aku bayar..

Kalau tak nak buat tak tau jer…lalala..

 

Tak susah pon nak buat hal cikai cukai tuh..

e-filing kan ader..

Isi jer apa yg dier mintak..

Agak2 kalu kita tipu orang income tax tau tak…??

Hahihaaaa…

 

Duit cukai pegi mana?

Malas ajer nak buat kontrobesi..

Beli laa apa yang patut..gunakan sebijaknya..

Untuk kemajuan dan kesejahteraan rakyat..

Kalau untuk dijolajolikan..

Aku tak halal duit titik peluh aku tuh…berbaur ugutan di situ..

 

Tahun depan nak potong zakat ah..berkat gaji…

Selamat membayar cukai..

Lambat bayar nanti kena penalti.. :)

 

Owh nak selit sket..

Nampaknya saya sudah kena letak resignation letter..

Bonus?? Tak kuar2…

3 comments:

mama_umar_maryam said...

nk tgu ko anat surat dululah,bru bonus kuar 2bln sekaligus,ptuihh!

si[jari] telunjuk said...

heheh..saya masih blaja..tak berpengalaman bayar income-tax...:)

Nashays said...

zety: jgn begitu..kasik laa aku soping duit gaji kat sini bila dah smp sana nanti..wakakaka

cik jari: nanti bila dah keje jgn lupa bayar income tax pulok :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...