Tuesday, April 27, 2010

H1N1 Beware

Pegi keje..

Pakai mask..

Macam nie..

Ikat ketat-ketat..

DSC00422

 

Yang bagusnya bila keje pakai mask..

Tak payah mekap cantik2..

Orang bukan nampak pon..

Kecuali mata..

Ada jerawat pon tak jadik masalah..

 

Lagi satu yang best..

Boleh jelir lidah puas2..

Pada orang yang kita tak suka..

Hahahaha…

DSC00421

 

Yang penting..

Bila masuk hospital..

Haruslah pakai mask..

Sinca masa pegi hari tu..

Dalam wad..

Ada laa 2 3 orang yg saspek H1N1..

Dan sederet yang kena ILI (Influenza like illness-Selsema suka demam..)

DSC00420

Dan Alhamdulillah..

Setelah seminggu dari hospital..

Aku masih sihat..

Tanpa sebarang selsema..

Or sakit2 tekak..

 

Sebab selalunya..

Tiap kali pegi klinikal..

Bila balik jer..

Aku akan dapat laringitis, selsema, sore throat..

Maklum saja lah..

Hospital tu kan..

Seperti tempat di mana kuman2, mikroorganisma, pathogens..

Ber-conference…

 

Berhati-hati..

Semakin hari makin ramai pulak orang yang kena esh wan en wan

Tengah tunggu vaksin dari cik kekasih…

Korang dah amik blom vaksin tuh…?

5 comments:

mama_umar said...

erk,esok aku kene pki mask ke masuk opis?hihi

Nashays said...

cepat laa masuk keje...sbg memperingati ketiadaan nko, kitorang mkn kuzi k men kat lubuk nko... :)

SheY PuLL said...

wah...cmelnye...

M!Er4N said...

risaunya pasal H1N1 ni..still ada lagi kt sini ek..

Nashays said...

sheypull: i shy2 gitewww
mieran: ada..sebab tu kena teruskan bhati2

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...