Thursday, November 19, 2009

Berpuasa Zulhijjah

Hari ni baru masuk hari kedua aku berpose Zulhijjah..ramai orang kata, rajinnya ko pose..ye laa..pose dapat pahala...kalu x pose, anak tekak ni nak mintak makan ajer..so, baiklaa pose..kempis gak perut..

Tak lama lagi nak raya..x pose nnt xle raya \m/ lagipon orang bujang eloklaaa berpuasa..elak dari berfikir yang bukan-bukan doa orang puasa tu lebih dekat dikabulkan >:D<

Bila berpuasa, bukan hanya anak tekak, malah senses, hati juga perlu berpuasa..kan puasa tu umpama latihan membersihkan hati, so bila hati bersih, cahaya doa akan dapat menembusi arasy dan dimakbulkan oleh Allah swt.

Ada jugak terbaca kelebihan berpuasa di bulan Zulhijjah ni at one of the book kat rumah tu..kalau rajin esok2 aku letak kat blog..untuk pengetahuan and peringatan..rasa rugi pulak kalau Allah dah bagi priviledge tapi kita taknak grab.. :x

Dan, semalam aku pecah rekod..x tau ape angin semalam..balik kije terus g kedai beli barang nak masak tomyam sayur yang sihat untuk berbuka..gila bangga sebab dah lama x masak..sedap taw aku yang kata, lagi sihat and banyak fibre.. :-bd aku kate camtu sebab lepas makan xde orang yang sakit perut

Hmm skang baru pukul 4pm, ape lak menu nak buka rini p rezeki murah hari ni ade orang kasik daging gulai kawah n ayam goreng..

2 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...