Sunday, March 27, 2011

Proud to be Malaysian..

Agak2 kalau PM baca ni bangga tak ye..??


Aku mengambil keputusan untuk meluahkannya di sini
Memandangkan untuk letaknya di fb
Takut kang kontroversi plak..
Maklumlaa dah macam2 nationality aku add kat FB aku tuh..
Nak letak status cakap melayu pon orang kata racist..
Tak pon jenuh aku nak translate satu2
Siap ngan komen kengkawan untuk elak salah faham..
At least tak ramai FB fren aku tau aku ade blog syok sendiri
Untuk melampiaskan napsu membuak nak mengata orang hobi menaip..


Aku bangga jadi orang Malaysia
Ada identiti sendiri
Bangga sebab tak perlu bergantung pada orang lain to run my own country
Tapi perlu pekerja asing untuk jadik bibik, buat bangunan
Syarikat minyak kepunyaan sendiri
Tak perlu kongsi ngan negara lain
Walaupon telaga kat tempat nko, ko cuma dapat royalti
Matawang tak perlu bergantung pada matawang asing


Lambat lagi ke nak seleberet merdeka..

6 comments:

Lya Colours said...

merdeka cutiiii

Nashays said...

hari rabu ea...

fika79 said...

hahahah..patriotik tetiba!ok i pun patriotik hoccay!MERDEKA..:P

mama_umar_maryam said...

aku pon nk updet ngutuk student kt fb pon dah xbest dah,nnt dieorg pandai translate,hahaaha

afendi ariff said...

skrg br bulan april kan?
heh!

Nashays said...

fika: hahah..tersawan merdeka laa plak

zety: tu laa nak mengata pon dah tak senang..nasib baik blom tau pasal belog ni lagi

fendi: merdeka bulan bape plak?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...