Wednesday, March 9, 2011

Kalau kau banyak cekadak aku spray muka kau..

Kesah di tempat kerja..


Cleaner
Duk bersihkan katil patient yang dah discharge..
Tetiba jiran katil sebelah tanya kat cleaner tu
Mata spek dia..
Agaknya jiran katil sebelah ni
Ingat cleaner tu dah amik spek dia
Terkebil2laa cleaner tu..


Cleaner tu kata tak tau..
Die suh laa jiran tu tanya kat translator 
Tetiba dia amik spray kat tangan cleaner tu
Spray yang guna untuk disinfect katil kat spital
Pegi spray kat muka orang tu..


Dasat..
Ko ni orang ke apa..
Treat orang lain macam hamba..
Tak faham betul laa ngan perangai sesetengah manusia
Ko rasa diri ko high sangat ke
Ikut suka nko nak buat ape...


Sian cleaner tu...

Datang jejauh nak keje..
Gaji pon berapa sangatlaa...
Dah menahan pedih mata kena spray
Spray disinfect katil tuh..
Nak bunuh kuman kat katil..

Takde otak, takde tamadun punya orang..
Pastu boleh pula tanya..
Skang ko nak apa..
Heh kalau orang tu buta, minta ganti mata dia..
Ko nak ke bagi mata kau..

Aku plak yang emo petang2 nak cuti nie..
Pe kata spray pulak benda nie kat muka dia...



4 comments:

mama_umar_maryam said...

cilake btol,ishkk..naik dah darah aku

Nashays said...

ko naik darah zety, aku ditempat kejadian cam nak nanges tgk cleaner tu..main drama aku dibuatnya

mama iris said...

huh?cite betol ke ni?
sian org tu..mesti org yg kene tu x tau undang2...kalo dia tau,nahas la org yg sembur tu....boleh report polis la .....adehh...

Nashays said...

betul beb...
cleaner tu cam nak menangis je datang kat kitorang..
mula2 ingatkan hingus die..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...