Friday, November 26, 2010

The momentum

Kembali bersiaran..

Harap2 lepas ni takde

Hibernation mode..

Resident permit yang permanent dah dapat

Takde laa rasa cam PATI je

ke hulu ke hilir bawak kertas selai..

Besar gabak lak tu..

 

Internet pon dah dapat..

Alhamdulillah..

Syukur dengan rezeki yang Allah berikan

Semoga terus melimpah ruah

Dan aku tak lupa untuk terus mensyukurinya..

 

Hurmmm..

Banyak nak citer

Maklum laa lama tak updet

Tapi ape kata sebagai pembukaan

Citer pasal makan dulu..

Sebab bercerita tentang makan dan makanan

Boleh membuat kita meleleh air liur hepi

Dan makanan juga adalah antara topik

yang paling seronok dibualkan

Especially bila jumpa orang kampung di tempat jauh..

I really miss moment yamca, chapteh, lepaking kat

Kopitiam, kedai mamak dan jugak pasar malam..

 

Skang aku nak tunjuk

Hasil air tangan aku

Sebab sekarang hidup sudah tak seperti dulu..

Apa yang teringin kena masak sendrik

Tak boleh nak ode kat kedai dah..

Taraaaa….

DSC00774

Spageti oglio olio…

DSC00779

Lemon grilled hot chick

Pandai aje aku kasik nama kan..

DSC00781

Pastu layan lak ngan Barbican..

Semacam aje kaler n buih tu kan..

Tapi taraa mabok punya…

Halal..minum tak dosa

 

Western je ke?

Iye..

Dah itu je bahan yang reti masak senang nak carik

1 comment:

mama_umar_maryam said...

uishh..segan..masak western aje..barbican tu byk kt uni aku nih,tp aku xpnh try

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...