Sunday, January 2, 2011

Cerita seorang beach tempat saya

Saya sungguh tak faham..

Kenapa dalam dunia nie

Ada manusia yang suka

Menyusahkan hidup orang lain..

Padahal orang tu

Tak kacau pun dia…

 

Sehabis usaha saya cuba

Untuk tidak cari pasal dengan orang lain

Nasihat kawan2 untuk berhati2 saya cuba dengar

Nasib baik saya tak deal direct dengan si beach nie

Kita panggil dia beach okeh..

Sesuai..

Anoreksik yang kerenteng yang tak lawa sungguh!!!

Perangai macam b&*ch beach sungguh

Marah nie..

 

Kisahnya dari minggu lepas

Report saya sudah siap

Cuma menunggu tuan yang di report untuk menandatangani

In fact saya sudah bagitau beach yang report saya sudah siap

Tapi beach tetap hantar email pada cik boss tanyakan pasal report saya

Okeh..akhirnya saya tinggalkan report saya pada unit manager untuk ditandatangan oleh empunya badan

Trimas pada unit manager yang tolong saya hantarkan sekali..

 

Hari ini

Beach terserempak saya dan si unit manager

Beach di depan saya berkata kepada unit manager

Bagitau dia lain kali jangan lupa tulis nama pada setiap kertas…

Saya ada di depan ni..

Ingat ni anak patung tunggul comel ke..

Apsal tak cakap direct dengan saya

 

Oh, tak mungkin saya diam saja..

Mesti nak membalas..

Salah orang laa nak kira2

Saya jawab….

Oh, takde ruang untuk tulis nama pun

Ni kan untuk tandatangan saja..

So, saya tandatangan je lah..

 

Beach menjawab tak puas hati…

Oh, pakai common sense laaa (cakap melayu ape haaaa..?)

Sapa tau ni tandatangan siapa..

Celakanya beach nie..

Sengaja carik pasal..

 

Mau saja saya menjawab balik

Owh ramai kah orang yang buat report ni kat unit..

Tapi memandangkan saya dididik untuk tidak berkurang ajar

Pada orang yang lebih tua daripada saya…

 

Owh beach..

Patut laa ramai orang tak suka ko

Melainkan orang yang suka mengampu dan di ampu oleh ko..

Patut orang panggil ko b*&ch

Suka kacau kerja orang lain..

Suka condenm orang lain..

 

Kawan saya kata..

Agaknya dia memang nak mencari kesalahan saya dalam report tu

Sebab tu, bila tak dapat

Lupa tulis nama pun boleh jadi isu…

 

Si beach nak bercuti..

Semoga kapal terbang dia terhempas dan

Beach di makan oleh ikan jaws

Tu pon kalau jaws sudi sebab

Beach takde isi…

Tak baik kan saya….

6 comments:

DrSinga said...

Jaws pun tak sudi nak makan dia!!
tulanggggg je!!

Nashays said...

memang padan..die sgt pelik..

fika79 said...

hahah...entry ni comel..suka2...dalam hidup mmg banyak org suka susahkan org..

mama_umar_maryam said...

oh my..that beachy sure nyesal carik psl dgn diva..hahahaha

Nashays said...

fika: mmg banyak..tp selalunya org yg suka susahkan org/ kacau org adalah org yg xde keje nak buat..

zety: tu baru permulaan tu zety..die tu padahal org malaysia jugak..sebab die ramai org malaysia dah balik..x tahan dgn die..ramai org bagi die nama..siap ada yg panggil whore lg..kasik lg nampak profesional..agagaaa

hjmins said...

Salam Nashays,

X baik doa semuga kapal terbang die terhempas...sb klau hepen bukan die saja kena makan jaws...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...