Monday, January 10, 2011

Bell pepper, capsicum, lada benggala..Whatever

Seme orang sibuk citer pasal AJL
Aku tak tahu menahu pon
Hatta ade online aku tak layan
Sebab line internet 2 3 hari ni
Macam siput vavi..
Haram..


Yang pasti skang aku ngah concern benda yang aku makan


Semalam lunch kat subway
Orang belanja
Masa tengah pilih2 salad
Bagitau kat bangla tu
Mau capsicum
Dia macam terpinga2...


Nasib baik ada rakan sekampung bagitau bangla tu
Aku mahu bell pepper
Owh rupanya dia tak faham capsicum tu apa
Sebab kat sini panggil bell pepper...
Whatever..
Kang aku cakap lada benggala kang
Lagi die kecik ati..


Ape ntah skang fefeling ske naa makan capsicum
Takde rasa spesel pon tapi die crunchy
Owh aku memang suka benda2 yang crunchy neh..


Balik umah godak2 peti ais
Jumpa 3 bijik kaler ijau, merah, kuning

Potong2..
Rebus benda kuning halus (spageti) dalam piyok
Tumiskan ngan garlic n ayam
Siap spageti aglio olio..
Jangan tanya gambar..
Lapau balik keje x sempat nak snap..


Tu jer ai reti masak
Esok kawin pon makan laa aglio olio hari2..
Yang penting sihat..
Masak ngan extra virgin olive oil..
Owh lupe orang Italy memang makan spageti..
Mau info lebih pasal bell pepper boleh refer kat sini..


Picca dari google..

10 comments:

tomatokering :) said...

mcm sedap . hehe :D

Nashays said...

sedap...(muka kelat) sebab nak paksa diri amakn sayo...uhuhuuuu

hmins said...

yam yam...sodapnyer!!!
spageti meat ball lagi sodap. hehe

Nashays said...

sedap tuh...ekekeke

merahitujambu said...

sy pon sukagak..sedap kan...yummyy

afendi ariff said...

lada bangla....
heh!

mama_umar_maryam said...

i mmg panggil capsicum bcos lidah i omputih mcm jimmie oliver ;p

WhyWhy ^_^ said...

Haha...good luck there.. :P

Nashays said...

MIJambu: sedap dan berkhasiat..

Fendi: ko pandai jer bagi nama benda alah tu... :P

Zety: Lidah ala perancis..

Why: tengs dear

Wahidah said...

capsicum sedap...lebih2 lg di makan ngan spageti yg org tu buat...sedapp..:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...