Thursday, August 27, 2009

Asyik citer buka jer, citer laa pasal sahur lak...mak aiii panjangnyer tajuk...:P

Ha'ah kan..belek2 asyik citer buka jer...ye laa tu kan kegembiraan orang berpuasa..balik dari bazar tengok jam, nak mandi tengok jam, pas mandi tengok jam...lelagi kalu dah pukul 7, bukak TV, tunggu azan, lambat sungguh nak kunjung tiba..hah kang jadi citer buka lagi..hari ni nak citer pasal sahur plak..

Selalunya, aku set alarm kat tepon pukul 4.45 am..awal sgt kan..memanglaa sebab bila alarm tu bunyi, ia perlu disnoozekan beberapa kali sehinga dah tak larat dah dengar die memekak...kadang ble jam tu dah penat menjerit tu yang leh terlajak bgn pukul 7 tu..pastu terpisat2 sebab tak sahur. My beloved mum pun akan talipon itu pon setelah tengok ade beberapa missed call..mau fed up orang tua tu kejutkan..my beloved mum mcm tau2 jer anak dara sunti dier ni ader problem bangun pagi..i lebiu mama

Sahur tadi pukul 5 dah bangun, termenung jap, cari kekuatan untuk lepaskan diri dari ikatan syaitan..teguk air dalam 300 ml, makan kurma tiga biji, kemam2 sambil minum air lagi..Bukak fridge, susu HL pun sedap tp xle minum susu skali ngn kurma..

Hmmm awal lagi, baru teringat malam tadi terawih wat lapan jer pastu balik sebab ngantuk tahap otomen. Amik wudhu, sambung witir. Sementara tunggu azan, baca AQ sket..(manjang x dan nak khatam) dah azan, solat subuh pastu sambung tido balik...

Mana janji2 manismu yang kater xnak tido pas subuh tue...huwaaaa

Dan pagi ni, aku datang keje lambat..

Kesimpulan dari cerita ini ialah jangan tido pas Subuh and aku memang bad morning person lah!!!

Dah lama x bagi bukti bergambar kan...tunggu laa den boli rechargeable battery nanti

2 comments:

mama_umar said...

sory weh ptg smlm aku termungkir janju nk dating kt psr ramadan bdr sri putra,sbb minyak kete abis,ceh,aku mmg kene tdo kejap pas subuh weh..klu x jd zombi

Nashays said...

Aku jugak....sakit bijik mate ni klu x tido

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...