Saturday, December 25, 2010

Sesi mari jalan-jalan cari pasal

Weken memang di nanti

Setelah mengulat ngulat berhempas pulas

bekerja sepanjang minggu :D

Masa tu laa nak bangun lewat dari biasa

Buat house cleaning beriya laaa sangat

Laundry, masak sampai umah berasap

dan trigger smoke detector dan

bomba datang nak inspect

Sebab kitchen hood tak function

dah report banyak kali tak datang repair

Kelas kan sesekali aku masak…

Satu kampung tau…:P

Omelan nya pun panjang..

 

Selain dari tu..

Masa tu jugak laa nak jalan2

Walaupon soping komplek besar dan banyak kedai

tengah buat sale

Tapi sangat impossible untuk khatam dalam satu hari

Sebab kedai bukak at certain2 time ajer..

Sigh….dalam ati kata selamat duit aku

 

View along the Sari St..

Banyak cafe, restaurant yang best yang belum sempat nak terai

DSC00847

Bunga kat divider tu cantik sangat..

DSC00849

Cafe Harley Davidson..

Makan atas Harley ke..??

Kotor nya ujro tu…

 

Then, one of the shop at Tahlia Mall..

Pinggan mangkuk sangat cantik2

China bone katanya..

Tak tau laa ape yang spesel pasal china bone nie

Pinggan mangkuk buat dari tulang lembu…

Halal ke?Lembu tu sembelih ke..

Harga untuk satu set macam kat bawah nie..

Macam harga sebijik Viva kat Malaysia…

DSC00852

Sejak bila plak minat pinggan mangkuk nie… :">

 

Berkenan tengok tray yang nie..

Kalau beli, mesti Queen suke..

DSC00853

Sekali belek harga..

Mak aihhhh…:/

Gaji MO spital gomen sebulan…

Bukan satu set…

Yang tecik sekali kat depan nu haaa…

 

Yang ni plak…

Kalau nak feeling2 masak ala2 Jamie Oliver

DSC00856

Kelasssssss….

Sempat main masak2 kat situ..

Sebelum di jeling tajam oleh SA

After all, its Villeroy and Boch…

DSC00854

Hurmmm…

Aku takat mampu amik gambar aje laaaa

DSC00858

Dengan beg coach…

 

Okeh..

Yang ni aiii suke..

Jeddah Mall…

DSC00859

Sederet designers shop kat sini..

Feeling memang best..

Tapi masa ni, kol doblas..kedai dah tutup..

Datang balik kul lima kalau nak jugak belek

Gucci, Burberry, LV, Dior, Chanel..

DSC00860

 

Ni lagi tempat lazim

Untuk bayar zakat..

DSC00861

Haih..lambatnya nak tunggu January Sale

4 comments:

mama_umar_maryam said...

ohhh..kt sane january sale ye? hmm..smlm aku g jln2 ikano tingat kt ko..

Nashays said...

uhuhuuuu...g ikano ke..aniwei, jan tu kira mega sale laa..jujur punya sale..

s h e e said...

wahhh...beshnyew jalan2...jauh berjalan luas pemandangan...uwaa...na itot...nape tinggal kte...wuwuw...

Nashays said...

ahahhaaaaa...shian de kn tinggal ye...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...