Sunday, December 19, 2010

Kisah tekak yang tak keruan

Saper kata duk sini takde Japanese Food..

Ada tapi…

Jangan laa expect lelebih sangat macam Sushi King

or Genki Sushi kat Malaysia

atau juga sushi made in Jusco, Carrefour or Isetan..

Sebab sushi tu memang tak sedap…

 

Salah satu darinya ialah Sushi Kin

Mind ye tu bukan spelling error..

Memang die eja camtu..

Sushi Kin boleh take away aje..

Nak ode kena tak kurang dari 4 ketul

Harga plak takde yang bawah SR20 untuk empat ketul..

Aku penah tried beef teriyaki rice..

Sedap jugak..

 

So baru ni

Oleh sebab anak tekak dah tak tahan mengidam

Try plak Sushi Yoshi..

Yang ni boleh dine in

Tapi takde kaiten belt

Pinggan yang lalu lalang depan mata..

Ode gak kekdahnyer..

DSC00795

Sushi Time….

DSC00798

Japanese Tea..

Satu pot for two is SR 20

DSC00796

Sushi of the day..

Eat for two..

Tempat yang kosong tu kesahnya

dah kena sosah sebelum amik gamba..

Served with Japanese pickled ginger..

 

Prawn tempura takde dalam gambar

Sebab sangat sedap..

Especially tang black soy-nya..

Recommended..

Kitorang siap ode dua kali lagi…

DSC00799

Ni refreshing tissue..

Sebab stended restaurant takde tempat basuh tangan..

Kalau ade pon jauh nak mampus..

 

Lain kali nak pegi lagi..

6 comments:

afendi ariff said...

ni kira mcm Fedex ngan Gdex la ni....
dekat2 sama nama...
heh!

Nashays said...

hahahaaaa...ye tp jgn teringin nak makan fedex sudah...:P

merahitujambu said...

dekat mana ni??dapnyaaa

YanaMIB said...

kt singapore ke?? mcm menarik je..suka sushi..tp mahal..hek hek =P

Nashays said...

merahitujambu and yanaMIB: ni sushi kat jeddah..bole laa takat nak melepaskan rindu kat makanan jepun..tak banyak choice pon..uhuhuuuu

mama_iris said...

sushi kin namanya ya...mcm adidas ngan asadi la nih...eh ada kene mengena ke....tp mmg nampak sedap laa...hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...