Tuesday, February 9, 2010

Sesi kemas umah

Kemas umah x semestinya hujung minggu..
Hari2 biasa pon boleh..
Cuma hari biasa tu tenaga perlu disimpan untuk digunakan esok untuk bekerja...
Kalau aku laa...

P klu weken akan ada major house cleaning day..
Maklumlaaa umah x ramai orang..
Aktiviti mop hanya akan berlaku pada hujung minggu..
perlu juga mengambil kira ajakan berjalan-jalan, dating dsb

Hari biasa pula..
Basuh pinggan, buang sampah, kemas dapur adalah wajib..
Sapu sampah pula adalah PRN - bila perlu..
Apabila rambut kelihatan merata-rata
atau kaki terasa kesat apabila dipijak ke lantai.. :P

P malam tadi..
Ape hangin ntah..
Lupe lak nak cite yang aku dah pindah umah baru..
So kotak2 masih tersepuk kat tepi tangga...

Korek2 kotak..
Maka banyaklaa baju2 yang masih elok p dah tak nak pakai...
alasan lapuk untuk beli baju baru :D

Hasilnyaaa......
Baju-baju kurung yang akan disedekahkan kepada yang lebih memerlukan...

Majalah2 lama..nak buang sayang..masih 50-50 di fikiran..samada perlu tolak kat surat khabar lama, simpan saja or tunggu jumble sale.... :-?

Majalah nie..2 tahun sudah..misi lama untuk kuruskan badan...yea....

Tengok jam..alamak 12 tengah malam..cepat tido sebelum Cinderella bertukar wajah....tata :-h

3 comments:

afendi ariff said...

rambut ke bulu?bulu idung...bulu telinga...bulu mata...
hehhhhh.....

mama_umar said...

heheh,tgu pengumuman dari bangi ye bile nk buat jumble sale,sure kayeraye ko nnt hasil jualan mag =)

Nashays said...

bang fendi: xdemaknanya bulu2 tuh...sapu jer laa mn yang nampak..ekeke

mak umar: cepat..tender bukak skg..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...