Thursday, February 4, 2010

I had an interview today..

Baru balik...
Saja gatal2kan diri untuk pegi international interview kononnya..
Macam looking 4wed to work in oversea..
N nak challenge diri sendiri..
Keluar dari zon selesa..
Kerusi yang selesa..
Meja yang selesa walaupon barang penuh atas bawah meja..

Fuhhh..
Nak tunggu turn satu hal..
Yang datang bawak file tebal2..
Mesti banyak cert n banyak pegi course...
Muka kompiden abis..
Aku jadik psiko..

Yang aku..
Datang sorang x berteman..
Dengan muka hantaran 10 ribu aku..
Sambil bawak file yang masa mula2 nak mintak keje dulu..
Punya x update file..Zon selesa katakan....
Baca sekerat haram malam tadi..bangun pon lambat..
Talking about interview konon...

Masuk mengadap..
Mak aiii muka interviewer macam Ning Baizura
Oh Kak Ning maafkan aku..
Kak Ning cantik sket kot...

Tak tanya pasal klinikal..
lebih tanya pasal aku nyer background education..
Aku x abis cakap dier dah tolong jawapkan.. #-o
Aku hangin gak laaa...
Banyak aku nak cakap dier dah potong... :|
Lets me finish my word...
At last, die cakap banyak dari aku..
Die plak yang ngajar aku ape aku kena buat...
Camno tuh... :-/

Expectation:
Aku x expect ape pon..
Aku pon x sure samada aku dah ready nak tinggalkan kerusi empuk aku tue..
dan pc yang slow jugak
p klu dapat kira rezeki laa kan..

Dan aku pon belum laa pada tahap yang betul2 perlukan duit yang banyak..
Atau AhLong dah letak pisau kat tengkuk aku...
X_X

So far gaji cukup2 pon aku still hepi walaupon tiap2 bulan aku cuma mampu jeling2 kat henbeg guess..
Dan aku tau bila aku window shopping kat Pavi, salesgirl xkan layan aku bila aku masuk kedai tue..
8->
Aku masih mampu minum kat coffee house sebulan sekali ok per..minum kat mamak pon sama jer
Atau dinner kat La Bodega
Dan lunch kat Secret Recipe seminggu sekali..
Atau masih mampu belanja makan kawan2 sekali sekala...
Tunggu je lah..
Yang pasti sanggupkah aku meninggalkan buah hati pengarang jantungku itu...

Dan tunggu saja masa dan ketika bila aku sudah menepuk dada dan tahu apa selera aku...

2 comments:

mama_umar said...

huwaa!!jgn tgal daku wehh,xpon same2la kite tgalkan kusi xbaper empuk nih v('_')

Nashays said...

ye laa klu x sape nak teman aku makan nasik kandar yang berkas2 itu..^-^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...