Monday, June 15, 2009

Menara Taming Sari - CHECKED


Sabtu lepas dah naik Menara Taming Sari kat Melaka. Giler best n x gayat pon...orang belanja lak tu..bertambah2lah tahap ke"best"an nyer...agak tinggi gak laa..dalam 800 kaki above sea level. Tapi oleh sebab menara tu naik perlahan-lahan so xdelaa terasa sangat gayat n kecut perut nyer..sejak biler plak aku pandai gayat nih...hahaha..aderlaa dalam 7 min untuk naik n turun..

Satu Melaka leh nampak...n teringin sangat nak naik eye on Malaysia n naik cruise along Melaka river..lagi best kalu naik ngn orang tersayang..owh mabuk dah nie.

Yang x best nyer kat dalam tu, oleh sebab aku g weekend so ramai laa orang lelagi yang klu cakap memang xle kontrol volume sore...potong stim nak nyanyi lagu2 hindustan...

Lepas dari Menara tu g singgah solat kat Masjid Selat Melaka..best jugak...lagi tenang n khusyuk rasa nak solat dengar bunyi ombak menderu2...p masa tu malam, dah gelap x nampak aper..gpun sebab g Melaka x bawak telekung. Kat masjid telekung x banyak so tpaksa solat ngan baju kurung...ramai lak mata yang memandang masa aku solat...eh mana aku tau orang pandang kat aku masa aku solat nie...???ngehngehngeh


Pemandangan dari depan masjid (amik dari hp, lupa nak bawak incek kamera plak hari tu...). Kat belakang tu Selat Melaka yer...

Oh ye..lagi satu kalu nak naik Menara ni jangan lupa bawak mykad sebab local people bayar rm10 jer sekali naik..klu korang bangla ke, nepal ke, lebih laa kena bayar...n memandangkan aku bukan orang Melaka n x penah drive sendri kat Melaka (selalu co-pilot jer..) bersedialah nak sesat sebab byk sangat jalan "one way" nyer...tempat sepelaung pon kena tawaf satu bandar Melaka...silap2 mau makan hon gamaknyer...traffic light pon kemain lama nak tunggu. Kalu naik motor boleh tongkat motor dulu nak tunggu lampu hijau:P

Marah orang Melaka baca entri aku nie..mau kena hawau ni kang...:P PEACE

Thanks tu Incek Razi (kwn CT Kecik) sebagai pemandu pelancong.

2 comments:

mama_umar said...

nape x amik gamba time dlm 'gelung'tuh??
heheheh, aku igtkan en razi tu pakwe ct ;p baru nk ejek

Nashays said...

ade video...x larat nak upload..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...